kontorstyper

Olika kontorstyper passar olika företag

Kontorets utformning har stor betydelse på hur ditt företag uppfattas av både anställda och kunder. Med andra ord kan det vara en betydande del av ett företags varumärke. Det finns en mängd olika kontorslösningar med olika för- och nackdelar!

Cellkontor

Ett cellkontor behöver nödvändigtvis inte vara så hemskt som det låter! Ett cellkontor är den kontorstypen som ger medarbetarna mest avskildhet. Cellkontoren är oftast utrustade med teknisk utrustning så samtliga arbetsuppgifter kan genomföras direkt från rummet. En nackdel med cellkontor är att man jobbar relativt enskilt och att kommunikationen mellan kollegor kan bli lidande.

Kontorslandskap

Ett kontorslandskap har öppna ytor och varje anställd har en egen arbetsplats. Kontoren kan variera i storlek och även vara indelade i olika områden om det finns olika avdelningar. Kontorslandskapen har blivit väldigt populära och de flesta företagen väljer den här typen av kontor när dem vill förändra sin kontorsmiljö.

Flexkontor

Flexkontor är något som blivit väldigt modernt och trendigt bland företag på senare tid. På ett flexkontor har de anställda ingen dedikerad eller fast kontorsplats utan man väljer en ny varje dag. En fördel med att medarbetarna ständigt byter plats är att man får nya skrivbordsgrannar varje dag och lär känna fler personer!

Det finns som sagt både fördelar- och nackdelar med alla olika kontorstyper. Vi på Dragetgruppen hjälper till att hitta en lösning som passar just ditt företag. Här kan du se våra lediga lokaler i Bålsta!